Välja hundklicker – 8 tips som underlättar valet

Om du tränar din hund behöver du förmodligen köpa en hundklicker för att säkerställa träningens kvalitet. Men med så många alternativ tillgängliga blir det inte lätt att hitta rätt hundklicker. Det finns många skillnader mellan varje typ av klicker.

Vad kännetecknar en bra klicker för hundträning?

Passar den här klickern till min hund är en fråga du kanske ställer dig. Oroa dig inte! Låt oss ta reda på vad du ska tänka på när du väljer en hundklicker direkt.

Varje hund har vanligtvis ett unikt sätt att träna, så du bör hitta en klicker som passar dess egenskaper. Vissa hundar gillar mjuka ljud, andra gillar höga klick. Rätt val av klicker gör hundträningen enklare! Här är några saker att tänka på:

1. Ska vara lätt att använda

Den kanske viktigaste med en hundklicker är att den ska vara lätt att använda. Det är en mekanisk anordning. Så tryck på knappen för att göra ett klick! Intensiteten på det klickljud som avges när du klickar på klicker-knappen är viktig. Prova att använda den några gånger i förväg för att se om den ger ett ljud innan du vänjer din fluffiga vän vid klickern. Genom att trycka och släppa knappen blir det mycket lättare att träna nya hundtricks.

2. Hållbarhet

En bra hundklicker måste vara hållbar. Det blir synd och slöseri om du köper en klicker som blir trasig efter att ha använt dem några gånger. Om du är på väg att köpa en hundklicker rekommenderar vi att du köper fler än en för att förhindra att vara utan om din klicker försvinner eller går sönder. Dessutom kommer klickern efter en tids användning gradvis att förlora den ursprungliga ljudintensiteten. Så det är bättre om du har en annan reservdel i din ryggsäck.

Vi vet alla att dyrare produkter kommer att vara mer hållbara. Många märken erbjuder dock bra hundklickare med en mängd olika färger och funktioner. Utomhusträningspass kommer sannolikt att äga rum i extrema väderförhållanden med regn, snö osv. Därför är det bättre om du noggrant undersöker klickermärkena innan du köper. En metallboxklicker är ett perfekt val.

4. Handledsrem

Handledsbandet gör att träningen kan vara enkel. Du kan använda klickaren på handleden varje gång du inte använder den utan att oroa dig för att förlora, tappa eller råka trampa på dem. För vissa märken av hundklippare anses armbandet vara en standardfunktion. Vissa andra produktlinjer är dock utformade i slingor eller clips för att fästas på kläder. Men framför allt bör du se till att den klicker du köper inte försvinner naturligt.

5. Materialet

Om du inte vill att din klicker ska gå sönder i förtid, välj slitstarkt vadderat material. Det finns många olika typer av klicker. En fyrkantig klicker av plast kan skada din hand på grund av dess hörn under långa träningspass. Metallmaterial rostar ofta när de är våta eller utomhus. Så en klicker med gummiknappar och mjuk vinyl ger dig mer komfort i handen och metallliknande hållbarhet.

6. Design

De flesta klickers har liknande design, men det finns några märken som har tagit fram olika former som gör träningen mycket mer intressant. Men oavsett hur stilen förändras måste din klicker fortfarande vara smidig och lätta att bära i en väska eller ryggsäck.

Innan du gör ett val, se till att kolla upp knapparna, tonhöjden, stilen och tillbehören för att se till att den passar din träning. Typiskt sett gör den ringformade designen det lättare att hantera.

7. Portabilitet

Portabilitet är viktigt när du letar efter en bra hundklicker! Se till att den får plats i din ficka eller i din hund. Håll dig borta från klickare som är för skrymmande eftersom de kommer att störa din träning.

8. Ljudets intensitet

Olika klickers för hundar ger olika ljud. Skygga och blyga hundar kommer att skrämmas eller få panik om klicket är för högt. Hundar med hörselproblem kräver större tonhöjd. Leta därför efter en klicker med en ljudintensitet som passar din hunds behov. Det finns också produkter som gör att du enkelt kan ändra tonhöjden.

Sammanfattning

Ovanstående är några egenskaper som du inte kan bortse från när du köper hundklicker. En klicker främjar sin funktion endast om den används på rätt sätt och rätt objekt. Vi hoppas att den här artikeln hjälper dig att välja den bästa hundklipparen till din lilla vän. Vi önskar dig en trevlig dag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.